what3words yhteistyöhön kuljetusjätti Deutsche Bahnin kanssa

Useita palkintoja voittanut osoitealusta what3words on saattanut päätökseen investointineuvottelut Deutsche Bahnin kanssa. Deutsche Bahn on maailman toiseksi suurin kuljetusyhtiö sekä Euroopan suurin rautatieoperaattori ja rautatieinfrastruktuurin omistaja. Tämä tukee what3wordsin käyttöönottoa kuljetus- ja logistiikka-aloilla maailmanlaajuisesti.

Yhteistyötä vahvistaa investointi, jonka taustalla on DB Digital Ventures, Deutsche Bahnin liikkuvuus- ja logistiikkaratkaisuihin tekemien strategisten investointien uusi organisatorinen sateenvarjoyhtiö. DBDV suunnittelee sijoittavansa 100 miljoonaa euroa vuoteen 2019 mennessä ja toimii sekä rahastona että hautomona uusille liiketoimintamalleille, jotka auttavat kehittämään Deutsche Bahnin tulevia digitaalisia tuotteita ja palveluita.

DB Digital Ventures keskittyy kuljetus- ja logistiikka-alan tulevaisuuteen, ja yhtiö tulee markkinoimaan 3 sanan osoitteiden käyttöä erilaisissa tilanteissa ja palveluissa Deutsche Bahn Group -konsernin liiketoimintayksiköissä.

DB Group toimii 130 maassa ja sillä on yli 300 000 työntekijää, joista kolmannes työskentelee Saksan ulkopuolella. Vuonna 2016 yhtiö kuljetti juna- ja linja-autoverkostoissaan 4,4 miljardia ihmistä maailmanlaajuisesti. Kuljetus- ja logistiikka -toimipuolen Euroopan verkostoissa kuljetetaan vuosittain noin 300 miljoonaa tonnia raiteilla ja yli 102 miljoonaa lähetystä maantiekuljetuksilla. Maailmanlaajuisissa verkostoissa kuljetetaan noin 1,1 miljoonaa tonnia lentorahtia ja miltei 1,9 miljoonaa TEU:ta merirahtia.

”what3words-järjestelmän tarjoamalle tarkkuudelle on selkeä tarve, sillä maailman parhaiten osoitteistetut markkinat ottavat käyttöön tekniikoita, jotka vaativat paljon suurempaa tarkkuutta kuin mitä katuosoitteet mahdollistavat. what3wordsin solmimat yhteistyösopimukset kuvaavat hyvin heidän globaalia ajatteluaan, ja heidän kasvu- ja innovaatiovauhtinsa on viimeisen puolen vuoden aikana ollut ilmiömäinen,” sanoo Boris Kühn, toimitusjohtaja, Deutsche Bahn Digital Ventures. ”3 sanan osoitteiden tarkkuus ja yksinkertaisuus auttaa liiketoimintayksiköitämme olemaan tehokkaampia ja edistämään nykyaikaisia ratkaisuja joka puolella verkostossamme. Ja mikä tärkeintä, ne auttavat meitä tarjoamaan 21. vuosisadan liikkuvuutta ja logistisia ratkaisuja kuluttajille ympäri maailman.”

what3wordsistä on nopeasti tulossa olennainen ratkaisu navigaatio- ja logistiikkaorganisaatioille maailmanlaajuisesti. Yhdysvaltojen ja Euroopan markkinoilla jakelufirmat käyttävät 3 sanan osoitteita säästääkseen aikaa jokaisella toimituksella. Kuluttajat käyttävät 3 sanan osoitteita tavatakseen ystäviä, löytääkseen tapahtumia ja paikallistaakseen kaupunkien piilotettuja helmiä – aina puistojen ja rantojen osoitteettomista paikoista Airbnb-asuntojen ja hostellien vaikeasti löydettäviin sisäänkäynteihin. 3 sanan osoitteita käytetään myös tuomaan ylivertaista sijaintitiedon tarkkuutta edistyneisiin liikkuvuusteknologian sovelluksiin. Osoitejärjestelmä on äskettäin otettu käyttöön GoPaton ja Hylion lennokkijakelujärjestelmissä sekä älykelloissa ja IoT-laitteissa, kuten Blockin älykellot ja Beeline-navigaatiolaite. 3 sanan osoitteet on myös integroitu Jaguar Land Roverin Ardhi-maastosovellukseen ja itsestään ohjautuviin Next Future Transportation -ajoneuvoihin. what3words on myös mukana Daimler/Porsche-ohjelmassa Start-up Autobahn.

”Satoja vuosia sitten suunnitellut osoitejärjestelmät eivät vastaa nykyisen elämäntapamme vaatimuksia. Katuosoitteet ovat epätarkkoja ja aiheuttavat paljon sekaannuksia suurissa kohteissa, joissa on useita sisäänkäyntejä ja määränpäitä. Maaseudulla ja nopeasti kasvavien kaupunkien uusilla rakennuksilla on epäjohdonmukaiset tai puuttuvat osoitetiedot,” sanoo Chris Sheldrick, what3wordsin toimitusjohtaja ja toinen perustaja. ”Muutaman minuutin säästö perille pääsyssä voi säästää miljoonia logistiikka-alalla, ja se voi säästää ihmishenkiä, kun on kyse hätäpalveluista. what3words tarjoaa osoitteet tarkkuudella, jota vaaditaan tulevaisuuden teknologioissa – aina kuljettajattomista autoista lennokkeihin.

what3words tulee käyttämään uutta investointia muun muassa äänentunnistustuotteensa kehittämiseen mahdollistaakseen autojen navigoinnin 3 sanan osoitteisiin usealla laajasti käytetyllä kielellä.

Lue lisää siitä, miten voit käyttää what3wordsiä liiketoiminnassasi

what3words mukana seuraavissa

Tahtoisitko lisätietoa siitä, miten yrityksesi voi hyödyntää what3wordsiä?

By asking us to get in touch you are agreeing to receive communications from us as described in our privacy policy