Quiqup lyhentää toimitusaikoja kolmanneksella 3 sanan osoitteiden ansiosta

Useita palkintoja voittanut what3words-osoitejärjestelmä ja Quiqup, tarveperusteisia logistiikkapalveluja kuluttajille ja kaikenkokoisille ja useilla aloilla toimiville vähittäismyyntitoimijoille tarjoava lontoolainen startup-yritys, ovat tänään julkistaneet tulokset kuljetuspalvelukokeilustaan.

Paikoillanne, valmiina, kuljeta

Lontoon halki kulkeneessa kisassa Quiqup-kuriirit – jotka tunnetaan myös nimellä Quiqee – laittoivat 3 sanan osoitteet testiin perinteisten osoitteiden kanssa. Perinteisten osoitteiden käyttäminen vei keskimäärin kaksi kertaa enemmän aikaa nouto- ja toimituspisteissä. Quiqeet, jotka käyttivät 3 sanan osoitteita, havaitsivat30 % vähennyksen kokonaiskuljetusajoissa.

Nopea ja suoraviivainen palvelu takaa tyytyväiset asiakkaat kuljetusyrityksille, mutta oikeiden nouto- ja toimituspaikkojen löytäminen ei ole aina helppoa. Navigointi perinteisten osoitteiden avulla vie rakennusten keskelle, ei niiden sisäänkäynneille, ja tämä luo suuria haasteita isoissa komplekseissa, kuten ostoskeskukset, sairaalat ja toimistorakennukset. Sisäänkäyntien löytäminen ei ole aina helppoa asuinalueillakaan postiosoitteen perusteella. Navigointijärjestelmät ilmoittavat yleensä saapumisesta, kun ollaan 80 metrin päässä kohteesta. Toimituksen loppuunsaattaminen vie kuitenkin merkittävästi pidempään. what3words tarjoaa helppokäyttöiset, tarkat ja pysyvät osoitteet jokaiselle 3 x 3 metrin ruudulle maailmassa. Esimerkiksi sisäänkäynti Westfieldin ostoskeskukseen Lontoossa sijaitsee osoitteessa ///dreams.curiosity.preoccupied. 3 sanan osoitteiden avulle kuljettajat voivat navigoida suoraan tarkkoihin nouto- ja toimituspisteisiin. Kuljetukset ovat nopeampia, yksinkertaisempia ja kuljetusajat helpommin ennustettavissa, mikä on tärkeää jaettaessa uusia kuljetustöitä liikkeellä oleville kuljettajille.

Tulokset

Quiqup ja what3words testasivat kahta kuljettajaa samalla reitillä, kummallakin oli 20 pakettia. Toisen Quiqeen paketeissa oli 3 sanan osoitteet, toisen paketeissa perinteiset osoitteet. Molemmat käyttivät tavanomaisia navigointi- ja reittisovelluksia.

Matkan aikana mitattiin noutojen ja toimitusten nopeus, asiakkaalle soitettujen puhelujen määrä ja kyky tarkasti määritellä toimitusaika kullekin paketille.

Perinteisiä osoitteita käytettäessä Quiqupin asiakkaille soitettiin yhdessä viidestä noudosta tai toimituksesta, jotta toimitus voitiin varmistaa oikeaan osoitteeseen. 3 sanan osoitteita käytettäessä asiakkaille ei tarvinnut soittaa nouto- tai toimituspaikkojen löytämiseksi. ”Missiomme on aina ollut tarjota asiakkaillemme mahdollisimman tehokasta palvelua”, sanoo Danny Hawkins, Quiqupin tekninen johtaja ja toinen perustajista. ”Minkä tahansa kuljettaminen kaupunkialueiden halki on erittäin monimutkainen tehtävä, varsinkin Lontoon kaltaisessa kaupungissa. Olemme siksi tehneet merkittäviä investointeja luodaksemme alan johtavia teknisiä ratkaisuja ja toimintarakenteita, ja etsimme jatkuvasti uusia tapoja auttaa Quiqee-kuriirejamme antamaan asiakkaillemme paras mahdollinen kokemus. Uskomme, että palvelut, kuten what3words, luovat erittäin paljon mahdollisuuksia sekä tarveperusteisissa logistiikkapalveluissa että yleensäkin, ja tämä ensimmäinen testi oli erittäin rohkaiseva.” ”Satoja vuosia sitten kehitetyt osoitejärjestelmät eivät enää toimi maailmassa, jossa elämme nykyään. Katuosoitteet ovat epätarkkoja, samoja paikannimiä on paljon ja navigaatio ohjaa toimistorakennusten keskelle. Teollisuusalueilla, maaseudulla ja uusilla rakennuskomplekseilla ei ole tarkkoja sijaintitietoja”, huomauttaa Chris Sheldrick, what3wordsin toimitusjohtaja ja yksi perustajista. ”Viimeinen kilometri vie kokonaiskuljetuskustannuksista raporttien mukaan yli 50 %. Hukkaan menneet toimitukset ja aikahävikki voivat hyvinkin johtua viimeisistä 80 metristä. Muutaman sadan metrin tai muutaman minuutin säästö perille pääsyssä voi säästää miljoonia logistiikka-alalla, ja se voi säästää ihmishenkiä, kun on kyse hätäpalveluista. what3words on valmis infrastruktuuri, joka auttaa toimittamaan juuri sillä tarkkuudella, jota tarveperusteinen taloutemme tarvitsee.”

Lue lisää what3wordsistä jakelu-, logistiikka- ja verkkokauppa-alalla

what3words mukana seuraavissa

Tahtoisitko lisätietoa siitä, miten yrityksesi voi hyödyntää what3wordsiä?

By asking us to get in touch you are agreeing to receive communications from us as described in our privacy policy