what3words samarbetar med transportjätten Deutsche Bahn

what3words, den flerfaldigt prisbelönta globala adressplattformen, har avslutat en investeringsrunda med Deutsche Bahn, världens näst största transportföretag och Europas största järnvägsoperatör och infrastrukturägare. Detta stödjer den fortsatta användningen av what3words i hela den globala transport- och logistikbranschen.

Partnerskapet stöds av en investering från DB Digital Ventures, det nya organisationsparaplyet för Deutsche Bahns strategiska investeringar för att ta fram mobilitets- och logistiklösningar. DBDV planerar att investera 100 miljoner euro av sitt riskkapital mellan nu och 2019, och agerar både som en fond och inkubator för nya affärsmodeller som kommer att främja Deutsche Bahns framtida digitala produkter och tjänster.

DB Digital Ventures blickar framåt mot framtiden för transport och logistik, och planerar att marknadsföra användningen av 3-ord-adresser på olika sätt i Deutsche Bahn-koncernens affärsenheter.

DB-koncernen är verksam i 130 länder och har mer än 300 000 anställda, varav en tredjedel är baserade utanför Tyskland. Företaget transporterade 4,4 miljarder människor via sina globala järnvägs- och bussnät 2016. Transport- och logistikdivisionen transporterar årligen cirka 300 miljoner ton via järnväg och över 102 miljoner sändningar med landtransport via det europeiska nätverket. I de världsomspännande nätverken transporteras cirka 1,1 miljoner ton flygfrakt och nästan 1,9 miljoner tjugofotsekvivalenter i sjöfrakt.

”Det finns ett tydligt behov av den precision som what3words-systemet erbjuder, då världens bäst adresserade marknader går över till teknik som kräver mycket högre noggrannhet än gatuadresser tillåter. what3words har visat en verkligt global inställning genom de partnerskap de har säkrat och tillväxten och innovationsgraden under de senaste sex månaderna har varit fenomenala”, säger Boris Kühn, vd på Deutsche Bahn Digital Ventures. ”3-ord-adressernas exakthet och enkelhet kommer att hjälpa våra affärsenheter att bli mer effektiva och främja modernisering i vårt nätverk, och viktigast av allt, de kommer att hjälpa oss att leverera 2000-talets mobilitets- och logistiklösningar till kunder över hela världen.”

what3words har snabbt blivit en viktig lösning för navigations- och logistikorganisationer världen över. På marknader som Europa och USA använder kurirer 3-ord-adresser för att spara tid vid varje leverans. Kunder använder 3-ord-adresser för att träffa vänner, hitta evenemang och upptäcka gömda pärlor i städer – från oadresserade platser i parker eller stränder, till svårfunna ingångar till Airbnbs och vandrarhem. 3-ord-adresser används också för att ge avancerad mobilitetsteknik överlägsen platsprecision. Systemet har nyligen byggts in i system för drönarleveranser med GoPato och Hylio, smartwatches och IoT-enheter som Blocks smartwatch och navigationsenheten Beeline. 3-ord-adresser är också integrerade i Jaguar Land Rovers offroad-app Ardhi och den autonoma fordonstillverkaren Next Future Transportation. what3words är också en del av Daimler/Porsche-programmet Start-up Autobahn.

”Adressystem som utformades för hundratals år sedan är inte utrustade för det sätt vi lever idag. Gatuadresserna är felaktiga och orsakar enorm förvirring på stora platser med flera ingångar och intressepunkter. Landsbygdsområden och nya byggnader i snabbt växande städer har inkonsekventa och ibland inga adresser alls”, säger Chris Sheldrick, grundare och vd för what3words. ”Att spara in bara några minuter på ankomsttider kan spara miljoner om du är logistikoperatör och kan rädda liv om du är i en nödsituation. what3words tillhandahåller den precision som krävs för framtida teknik – från förarlösa bilar till drönare.”

what3words kommer att använda den nya investeringen bland annat för att förbättra sin röstigenkänningsprodukt så att bilar kan navigera direkt till 3-ord-adresser på flera större språk.

Läs mer om att använda what3words i din verksamhet

what3words driver

Ta reda på hur man använder what3words i ditt företag

By asking us to get in touch you are agreeing to receive communications from us as described in our privacy policy